panelarrow

1st Headqvarter

Högkvarteret för MC och Motorsport

Speedway – Elitserienytt

speedway - Kopia

Elitserien i Speedway börjar närma sig, omgång 1 körs lite mer än en månad från nu, den 5: maj. Fram till dess så finns det redan en hel del som hänt som vi tänkte berätta lite kort om här.

Som de flesta speedwayentusiaster säker redan vet skadade sig australiensaren Cameron Woodward i slutet på förra säsongen, men tyvärr har inte skadan läkt i den takt man först trodde, trots flera operationer. Indianerna har därför valt att agera snarare än att bara hoppas på att allt ordnar sig i tid till elitseriens början. Man har nu tagit in britten Scott Nicholls till denna säsong, på sin facebooksida annonserade man att Nicholls nu är Woodwards officiella ersättare.

Även Ikaros Smedernas danska förare Mikkel Michelsen skadade sig nyligen. I en tävling i engelska Coventry kraschade Michelsen i sitt första heat den dagen och bröt foten. Han säger själv att han saktade ned när Doyle och Andersen gick omkull precis framför honom men att han då körde på Jansons cykel istället. Michelsen har nu en tre veckors rehabilitering framför sig.

En mer positiv nyhet kommer från Rasmus Broberg när han i en intervju med Speedwaynyheter.se säger att han tror att detta kommer att bli han bästa säsong hittills. Han menar att förra säsongen var det en hel del upp- och nedgångar, men att han har lärt sig från sina misstag och anser att hans starter har blivit betydligt bättre.

Ser man till oddsen så är det fortfarande Vetlanda som är favoriterna att vinna elitserien med ett odds på 2.20, de är dock inte långt till Indianerna som för tillfället ligger på 3.20, huruvida dessa odds kommer att förändras snart nu när Nicholls tagit Woodwards plats återstår att se. Det skadar aldrig att hålla ett öga på hur oddsen kan förändras som vi närmar och premiären.

Comments are closed.