panelarrow

1st Headqvarter

Högkvarteret för MC och Motorsport

Roadracing

VM i roadracing och Moto3 avgörs i vanlig ordning genom de Grand Prix-tävlingar som arrangeras världen över och denna säsong kommer det bli intressant att följa morgondagens löften inom motorcykel.

motoGPSpanien har länge dominerat Moto3 och 125cc samt den övre klassen Moto 2 för 250cc. Man har haft tre världsmästare tre år på raken i Moto3 och samtliga mästare tävlar numera i de högre klassernas toppskikt. Medan USA tappat sin världsdominans i den tyngsta klassen MotoGP för 500 kubikare så ser det ut som om Spanien och möjligen Tyskland har den bredden av förare som kommer ge dem förarsätet i motorcykelsporten många år framöver.

Spanien har i år skrapat rent i Moto3 och övriga klasser. Katalanen Alex Rins är tillsammans med landsmannen Luis Salom (för olika stall) helt överlägsna allt motstånd. För klassen Moto2 är det också katalansk i topp med Pol Espargaró. MotoGP har dominerats av Jorge Lorenzo som trots skada kom tillbaka på ett förkrossande sätt.

Inför nästa säsong finns många intressanta guldkorn att titta närmare på när det gäller vinnarspel hos olika bookmakers runtom på nätet. Legenden Valentino Rossi kommer säkerligen att fortsätta men om han fortfarande kan utmana återstår att se. Oddsen finns ute för både förar- och konstruktörsmästerskap. Det går som vanligt att spela vinnare på varje specifik Grand Prix-tävling på dina favoritbanor och för 2014 förväntas tävlingarna utöka något i antal.

Värt att pröva är också odds som live-spel vilket har börjat erbjudas i allt högre utsträckning. Det är ett annorlunda spel som ger dig dubbel spänning eftersom du både följer loppet som spelare och åskådare.

Comments are closed.