panelarrow

1st Headqvarter

Högkvarteret för MC och Motorsport

Motorcykelsemester

Att köra motorcykel är utan tvekan en alldeles fantastisk känsla som får dig att känna dig fri. Med din motorcykel kan du åka iväg på både längre och kortare resor. Något som många motorcyklister brukar roa sig med under somrarna är att åka iväg på motorcykelsemester.

MotorcykelsemesterFörbered inför resan

Att köra motorcykel behöver inte alltid vara en tävling, utan är för många även en aktivitet som de njuter av på sin fritid. En del åker iväg för att delta i motorcykelträffar eller andra trevliga motorcykelevent i någon annan del av Sverige. Andra tar sig lite längre bort och åker kanske på en rundresa genom Europas vackra städer. Det finns många fina slingor att köra på runt om i Europa.

Det man ska tänka på när man åker runt i Europa är att alltid ha pass med sig. Även om man åker i EU länderna. Teoretiskt sätt ska man inte behöva pass för att åka inom EU-länder men det fungerar fortfarande inte i praktiken. Du behöver också ha med dig andra papper såsom originalet av registreringsbeviset och papper på att motorcykeln är helförsäkrad. Du kan också krävas på en internationell försäkringsbekräftelse, vilket du får av ditt försäkringsbolag. Satsa hellre på att ta med ett papper extra än ett för lite.

Gör en helservice på motorcykeln innan du åker. Kolla och byt olja. Se till att ha fräsch bromsvätska. Har du inte bytt på 2-3 år är det dags nu. Se över däcken och byt ifall de börjar bli slitna. Ha även med instruktionsboken som kom med cykeln så du kan göra enkla lagarna i fall du bli strandsatt på en öde väg i Skottland. Du kan läsa mer om förberedelser och tips på härliga Europarutter här.

Vill man tackla något extra speciellt kan man istället ta sig över till USA och köra Route 66 från Chicago till Los Angeles. Om det låter som en lång resa har man förstått helt rätt; resan är hela 400 mil lång och tar en genom allt från små till enorma städer, öken och fantastiska vidder. Motorcykel hyr man på plats och det görs naturligtvis bäst på en Harley Davidson.

Värk från körandet

Oavsett om du kör inom Sverige eller ger dig iväg till ett annat land så blir det nog en hel del körning under sommaren. Att sitta timme efter timme på en motorcykel kan vara belastande för utsatta kroppsdelar så det gäller att ha rätt klädsel och rätt utrustning. Tänk även på din hållning när du kör. Försök hålla ryggen rak och slappna av i axlarna. Det är inte ovanligt att motorcyklister får spända axlar och knutor i skulderbladen. Ryggont kan också förekomma om man är ovan att köra och kör längre sträckor. Detta är förstås sådant som man kan försöka förebygga genom att träna och hålla sig i form. Är olyckan ändå framme är det allra bästa att söka professionell hjälp. Att vänta och hoppas att det ska gå över är inget bra alternativ. Då hinner det oftast bara bli mycket värre.

Vart hittar man bra hjälp för rygg- och nackproblem? Vårt tips är att uppsöka en naprapat. På naprapatiska.se kan du enkelt hitta en klinik där du bor. Med hjälp av en naprapat kan du få ordning på din skada och dessutom få goda råd om hur du förebygger ytterligare skador. Det är viktigt att ta hand om sin kropp så att man kan njuta av åkandet i många år framöver.

Comments are closed.