panelarrow

1st Headqvarter

Högkvarteret för MC och Motorsport

Marc Marquez

Han är 20-åringen som redan tagit två VM-titlar och 31 segrar. Och kanske blir han den förste nykomlingen på 30 år som vinner en VM-titel i motoGP.

Karriär

Marc Márquez gjorde sin debut i GP-sammanghang år 2008. Han tog sin första pallplats i Storbrittaniens GP på Donington Park. År 2010 blev Marc den näst yngste världsmästaren i roadracing, för att sedan året efter gå upp till moto2-klassen. Han inledde säsongen med två krascher men han hinner ändå med att vinna sju Grand Prix och en andraplats i VM-tabellen. 2013 vann Marc  Grand prix i huvudklassen MotoGP/500G . Han var då den yngste genom tiderna som vunnit den titeln. Idag har han två VM titlar och 31 segrar.

Annorlunda körstil

Marc förvånade genom att ta över den tyngre motoGp klassen direkt.  Kanske är det hans speciella körstil som ligger bakom hans framgångar. Det sätt som han får hojen att ta kurvorna genom att ligga parallellt med banan.

Fortsätter framgångarna på samma sätt som tidigare så ser framtiden lysande ut för motorsportens underbarn, Marc Márquez.

Comments are closed.