panelarrow

1st Headqvarter

Högkvarteret för MC och Motorsport

Filma din körning med en actionkamera

Att köra motorcykel efter en lång och kurvig väg är en otrolig upplevelse. Många tycker att det bästa med livet är att sitta på tvåhjul och skrapa knäet i vägen. Om man vill dela sin upplevelse med andra eller bara titta på sin körning själv så är en actionkamera ett måste. En stryktålig kamera som fungerar i alla väder och levererar otroligt bra filmer. Det är kul att filma sin körning och väldigt roligt om man får positiv respons från de som tittar på filmen.

hjälm kamera

Vilken kamera ska man välja?

Oavsett vilken kamera du väljer så blir det väldigt roligt att filma sin körning. En riktig storsäljare inom actionkameror är den kända GoPro kameran. Men det finns väldigt många tillverkare idag och dom flesta är av väldigt bra kvalité. GoPro, Sony, Garmin, Ricoh, TomTom och Contour är några av dom vanligaste tillverkarna Att göra en lista på vilken som är bäst eller sämst är svårt då det beror helt på vad användaren strävar efter. Ska den vara så billig som möjligt eller så liten som möjligt. Mycket spelar in på vad du själv vill ha. Hos Cyberphoto finns det ett brett utbud av actionkameror med mycket bra egenskaper.

Vars monterar man sin kamera?

För att ge tittarna en känsla att det är dom som kör så monterar man kameran på hjälmen. Kameran levereras med olika typer av fästen som fäster bra på en hjälm och kan tas bort om så önskas. Man kan montera kameran på styret eller på någon sida kåpa på motorcykeln för att ge en närbild på vägen och motorcykeln. Många monterar kameran på bakskärmen för att filma föraren och motorcykeln.

Varför ska man filma?

Du kanske vill imponera på dina vänner eller dokumentera din körning/träning. Om man tävlar med motorcykel kan det vara bra att filma sina träningar och se hur man kan förbättra sin körning eller lära andra hur man ska köra. Du kan göra en videoblogg där du filmar när du kör och pratar om hur det är att köra motorcykel.