panelarrow

1st Headqvarter

Högkvarteret för MC och Motorsport

Börja med motorcykelsport

motocrossFör den som är intresserad av att börja med någon form av motorcykelsport finns det goda möjligheterna då Sverige är ett land med en lång tradition av motorsport med många motorsportföreningar runt om i landet.

De vanligaste grenarna inom motorcykelsport i Sverige är motocross och enduro även om en del andra grenar, såsom exempelvis racing på bana också förekommer. Ska man börja med någon form av motorcykelsport är det såklart viktigt att man har den rätta utrustningen. Det allra viktigaste är givetvis själva motorcykeln. Ett bra tips om man är nybörjare är att försöka få tag i en begagnad motorcykel eftersom detta blir betydligt billigare än att köpa en ny, vilket kan bli ganska dyrt.

Utöver själva motorcykeln är det såklart även viktigt med bra skydd som till exempel hjälm, overall, handskar, skor eller stövlar, samt skydd för bland annat armbågar och knä.Även om det viktigaste är att köra på en bana så är ett bra tips även att träna vid sidan av motorcykeln, det vill säga styrka och kondition, för att bli en bra motorcykelåkare.

Om man vill börja köra motorcykel och träna och tävla är det bästa sättet att kontakta någon motorsportförening eller motsvarande i närheten av där man bor.  Kom ihåg att det krävs träning både på motorcykeln och av den.

Comments are closed.