panelarrow

1st Headqvarter

Högkvarteret för MC och Motorsport

Avrostning av både MC och förare

Avrostning är ett vedertaget uttryck för motorcykelförare inför när man plockar ut sin motorcykel för första gången på våren. Man kan känna sig lite ringrostig då man inte kört sin MC på hela vintern och därför behöver damma av sina kunskaper något innan man ger sig ut på vägarna. Det är bra med avrostning av både MC och förare.

Man kan vara väldigt noga med sin motorcykel att det är på topp innan man ger sig ut, vad man däremot kanske tänker mindre på är sig själv som förare. Även här så gäller det att förbättra sina kunskaper som legat i träda under vintern. Även om man själv anser sig vara en god förare så är det aldrig fel att kolla över sin MC kunskaper. Det kan även vara bra att förkovra sig i andra ämnen som första hjälpen bland annat som kan vara bra att kunna oavsett om du är ute och åker med din motorcykel eller inte.

Hos föreningen Sveriges Motorcyklister så finns det en grundkurs i avrostning som man kan kolla upp, de olika distrikten har dessa kurser så leta upp ditt distrikt om du önskar gå en sådan kurs. Är du nybliven MC förare så kan den rekommenderas så du får koll på hur du ska gå tillväga varje vår framöver när du tar fram din motorcykel för säsongen. Kurserna kan se lite olika ut men oftast så är det balansövningar kombinerade med bromsövningar. Man får även genomgå en säkerhetskontroll på sin motorcykel som kan vara bra att kunna.